🗓️ Elindult a rendelés! 🗓️
Csákvárról
Ez a Vértes legdélebbi dűlőjében található aprócska földdarab lassan 35 éve a Pallós család tulajdonában áll; legtöbben pusztán “Telek”-ként ismerik. A veteményes és a gyümölcsfák sokasága mindig is szerves részét alkották a Telek-feelingnek. Igyekszünk a családi ökogazdálkodáslegjavát átadni szószainkban, így a lehető legtöbb alapanyag kis kertünkből származik.
Ide tartozik természetesen az összes paprika, gyümölcsök, zöldségek: körte, szilva, szőlő, birsalma, paradicsom, hagyma, fokhagyma. Permetezésre csirke tollból készült szérumot használunk, a lótrágya a közeli lovardákból érkezik, minden növény GMO mentes. Az összes terményt saját kézzel szüreteljük, saját szívből szeretjük.
Szószokról
Közel 10 éve, hogy készülnek házi készítésű paprikakrémek, melyek először csak a húsleves ízesítésére szolgáltak. Az elmúlt évek alatt ez kinőtte magát, és évről-évre izgalmasabbnál-izgalmasabb ízekkel készültünk. A rég bevált klasszikusok, mint a vörösboros-szilvás szósz mellett rendhagyó távol-keleti vagy egzotikus fúziós szószok is készülnek.
Célunk, hogy minél több aszatlra eljussanak a Csípős Cseppek, minél több kedves ismerős és ismeretlen meg tudja kóstolni. A leggyengébb fokozattól az extrém csípős szintig minden eshetőségre készültünk, hogy a legvakmerőbbek is elégedettek legyenek. Az összes szószlaktóz-, gluténmentes, és vegán.
Honnan jövünk
A mikrovállalkozás alapjait Pallós Dávid és Vásárhelyi Máté 10 éves barátsága alkotja. Az első szószokat Dávid édesapja, Peti bácsi készítette. Ekkor még csak extrém Erős Pista jellegű krémek, savanyított cseresznyepaprika és pepperóni készült.
Egy palánta árusnak köszönhetően Peti bácsi egyik évben megpróbálkozott Jalapeno termesztéssel, ezzel keltette fel Dávid érdeklődését, aki már akkor is érdeklődött a főzés iránt. Azótaszakács végzettséget szerzett, és a szaktudását többek között a szószok elkészítésére alkalmazza.
Az évek múlásával egyre nagyobb mennyiségű szósz készült ami kiskereskedelmi célra is fel lett használva; ekkor még csak barátoknak. Itt jött a képbe Máté, aki felajánlotta segítségét a főzésben. A közös munka annyira jól sikerült, hogy belevágtunk a vállalkozás bővítésébe. 2023-ban 150 üveg szósz készült, ami rekord 2 hét alatt elkelt. Ezért nem is lehetnénk hálásabbak, mindenkinek aki hitt bennünk és támogatott a munkánkban.
Máté szenior szoftver mérnökként dolgozik, a digitális infrastruktúra - ami egyébként a vállalkozás méretéhez képest irreálisan fejlett :)
Hová tartunk
A kezdeti sikereknek köszönhetően folyamatosan bővülünk, tanulunk a visszajelzésekből, napról napra jobbak akarunk lenni.
Hitvallásunk, hogy minden szószban a szeretet a titkos összetevő. Reméljük, hogy így minden tányér ételre amit a Csípős Cseppekkel ízesítenek, továbbíthatjuk a projekt iránti szeretetünket.
2024-ben megnövekedett szósz mennyiséggel készülünk - reméljük, hogy termékünk a baráti körünkön túlnyúlik, még többeknek lesz lehetősége kipróbálni a szószokat.
Hitvallásunk, hogy minden szószban a szeretet a titkos összetevő. Reméljük, hogy így minden tányér ételre amit a Csípős Cseppekkel ízesítenek, továbbíthatjuk a projekt iránti szeretetünket.
2024-ben megnövekedett szósz mennyiséggel készülünk - reméljük, hogy termékünk a baráti körünkön túlnyúlik, még többeknek lesz lehetősége kipróbálni a szószokat.
Dávid gyerekkori barátjának köszönhetően a Cseppeknek meglett az első vendéglátóipari ügyfele: a Pöpec. Ekkor kezdtünk el nagy mennyiségben szószokat gyártani, helyben fogyasztásra. Partnereinkkel különleges kollaborációkat hozunk létre, egyedi szószkínálattal, menütételekkel. Állíthatjuk, hogy a határ a csillagos ég, a föld adottságainak köszönhetően komoly skálázási lehetőségek állnak előttünk.
Bízunk benne, hogy kis- vagy nagykereskedelmi ágon megismerhetjük egymást, és a ti arcotokra is mosolyt (vagy verejtéket) csalnak szószaink.
Csákvárról
Ez a Vértes legdélebbi dűlőjében található aprócska földdarab lassan 35 éve a Pallós család tulajdonában áll; legtöbben pusztán “Telek”-ként ismerik. A veteményes és a gyümölcsfák sokasága mindig is szerves részét alkották a Telek-feelingnek. Igyekszünk a családi ökogazdálkodáslegjavát átadni szószainkban, így a lehető legtöbb alapanyag kis kertünkből származik.
Ide tartozik természetesen az összes paprika, gyümölcsök, zöldségek: körte, szilva, szőlő, birsalma, paradicsom, hagyma, fokhagyma. Permetezésre csirke tollból készült szérumot használunk, a lótrágya a közeli lovardákból érkezik, minden növény GMO mentes. Az összes terményt saját kézzel szüreteljük, saját szívből szeretjük.
Honnan jövünk
A mikrovállalkozás alapjait Pallós Dávid és Vásárhelyi Máté 10 éves barátsága alkotja. Az első szószokat Dávid édesapja, Peti bácsi készítette. Ekkor még csak extrém Erős Pista jellegű krémek, savanyított cseresznyepaprika és pepperóni készült.
Egy palánta árusnak köszönhetően Peti bácsi egyik évben megpróbálkozott Jalapeno termesztéssel, ezzel keltette fel Dávid érdeklődését, aki már akkor is érdeklődött a főzés iránt. Azótaszakács végzettséget szerzett, és a szaktudását többek között a szószok elkészítésére alkalmazza.
Az évek múlásával egyre nagyobb mennyiségű szósz készült ami kiskereskedelmi célra is fel lett használva; ekkor még csak barátoknak. Itt jött a képbe Máté, aki felajánlotta segítségét a főzésben. A közös munka annyira jól sikerült, hogy belevágtunk a vállalkozás bővítésébe. 2023-ban 150 üveg szósz készült, ami rekord 2 hét alatt elkelt. Ezért nem is lehetnénk hálásabbak, mindenkinek aki hitt bennünk és támogatott a munkánkban.
Máté szenior szoftver mérnökként dolgozik, a digitális infrastruktúra - ami egyébként a vállalkozás méretéhez képest irreálisan fejlett :)
🗓️ Elindult a rendelés! 🗓️
Szószokról
Közel 10 éve, hogy készülnek házi készítésű paprikakrémek, melyek először csak a húsleves ízesítésére szolgáltak. Az elmúlt évek alatt ez kinőtte magát, és évről-évre izgalmasabbnál-izgalmasabb ízekkel készültünk. A rég bevált klasszikusok, mint a vörösboros-szilvás szósz mellett rendhagyó távol-keleti vagy egzotikus fúziós szószok is készülnek.
Célunk, hogy minél több aszatlra eljussanak a Csípős Cseppek, minél több kedves ismerős és ismeretlen meg tudja kóstolni. A leggyengébb fokozattól az extrém csípős szintig minden eshetőségre készültünk, hogy a legvakmerőbbek is elégedettek legyenek. Az összes szószlaktóz-, gluténmentes, és vegán.
Hová tartunk
A kezdeti sikereknek köszönhetően folyamatosan bővülünk, tanulunk a visszajelzésekből, napról napra jobbak akarunk lenni.
Hitvallásunk, hogy minden szószban a szeretet a titkos összetevő. Reméljük, hogy így minden tányér ételre amit a Csípős Cseppekkel ízesítenek, továbbíthatjuk a projekt iránti szeretetünket.
2024-ben megnövekedett szósz mennyiséggel készülünk - reméljük, hogy termékünk a baráti körünkön túlnyúlik, még többeknek lesz lehetősége kipróbálni a szószokat.
Hitvallásunk, hogy minden szószban a szeretet a titkos összetevő. Reméljük, hogy így minden tányér ételre amit a Csípős Cseppekkel ízesítenek, továbbíthatjuk a projekt iránti szeretetünket.
2024-ben megnövekedett szósz mennyiséggel készülünk - reméljük, hogy termékünk a baráti körünkön túlnyúlik, még többeknek lesz lehetősége kipróbálni a szószokat.
Dávid gyerekkori barátjának köszönhetően a Cseppeknek meglett az első vendéglátóipari ügyfele: a Pöpec. Ekkor kezdtünk el nagy mennyiségben szószokat gyártani, helyben fogyasztásra. Partnereinkkel különleges kollaborációkat hozunk létre, egyedi szószkínálattal, menütételekkel. Állíthatjuk, hogy a határ a csillagos ég, a föld adottságainak köszönhetően komoly skálázási lehetőségek állnak előttünk.